03.02.2023

Niko Waaralinna Cocoan toimitusjohtajaksi

Viime keväänä Cocoan vastaavana tuottajana ja operatiivisena johtajana aloittanut Niko Waaralinna nousee yhtiön toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi. Waaralinna jatkaa myös työtään vastaavana tuottajana.

Pitkä kokemus vastaavan tuottajan roolista on Waaralinnan mukaan saanut Cocoalla uutta tuulta purjeisiin.

– On ollut aidosti innostavaa päästä tekemään töitä sekä isomman oman organisaation että freelancer ohjaajien kanssa, luoden erinäköisiä dreamteamejä tuotantoihin. Arvostan kovasti työtä jota talossa on tehty ennen minua. Huippuorganisaatio jossa on hieno kulttuuri. Tämän tiimin kanssa lähden innolla kehittämään Cocoasta yhä kokonaisvaltaisempaa liikkuvan kuvan kumppania, Waaralinna taustoittaa.

Nykyinen toimitusjohtaja Anton Molander keskittyy jatkossa tukemaan yritysryhmän kasvustrategiaa ja kehitystä.

– Nikon osaaminen tuottajana ja kansainväliset verkostot omaavana ammattilaisena on tärkeää ja hands-on ihmisenä esimerkillä johtaminen tulee hänelle luonnostaan. Mikä tärkeintä, hän on tuonut oman persoonansa ja hienon asenteensa taloon. Kapulan siirtäminen Nikolle on Cocoalle oikea askel eteenpäin. Vain itse kehittymällä voimme palvella hienoja asiakkaitamme paremmin ja Nikolla on ympärillään mitä mahtavin tiimi tukena, Molander taustoittaa.

Waaralinna on nähnyt mediakentän kehittymisen läheltä ja sitä myötä asiakkaiden tarpeiden muuttumisen. Hän korostaan edelleen laadun ja hyvän sisällön merkitystä, mutta toteaa myös että asiakkaiden tarpeisiin on pystyttävä vastamaan yhä dynaamisemmin.

– Cocoan organisaatio on aidosti uniikki, yhdistäen korkeatasoisen tuotannon ja jälkituotannon – leikkauksesta ja värimäärittelystä 3D:hen, visuaalisiin efekteihin ja toimitusten hallintaan. Yhdistämme siis tuotannon eri osa-alueiden huippuosaajat saman katon alle, tuoden hyödyt asiakkaillemme. Vastaaminen tulevaisuuden haasteisiin jossa versioiden määrä ja reaktiokyky korostuu on olennaista mutta loppujen lopuksi uskomme hyvään ja laadukkaasti tuotetun sisällön voimaan, toteaa Waaralinna.

Cocoa on osa The Creation Company -konsernia, jonka tytäryhtiöitä ovat lisäksi animaatiostudio Boutique Animation, kuvankäsittelystudio Flc Helsinki sekä pitkään formaattiin keskittyvä Cocoa Play.

Work