Niko Waaralinnasta Cocoan operatiivinen johtaja ja vastaava tuottaja

Niko Waaralinna siirtyy Suomen johtaviin ja palkituimpiin mainos- ja sisällöntuotantoyhtiöihin lukeutuvan Cocoan riveihin. Waaralinnan mukaantulo vahvistaa yhtiön tavoitetta olla kokonaisvaltainen audiovisuaalinen kumppani.

Niko Waaralinnan uran vaiheisiin on lukeutunut useita Suomen eturivin tuotantoyhtiöitä, joiden perustamisessa hän on ollut myös mukana. Näistä viimeisimpänä Hasan & Partnersille myyty Rawland. Waaralinna edustaa Suomessa ainoana Global Productions Network (GPN) – ketjua, johon kuuluu kansainvälisesti alan arvostetuimpia tuottajia. Waaralinnan siirtyessä Cocoalle tuo hän näin myös mukanaan GPN -resurssit sekä -verkoston. Viimeisimpänä työnään GPN:n kautta Waaralinna oli mukana tuottamassa General Motorsin Super Bowl -mainosta, jota tähditti Will Ferrell.

Waaralinna katsoo, että mainostajien kokonaisvaltainen palveleminen on yhä enenevässä määrin keskiössä. Myös mainostajien tarpeet ovat yhä monimuotoisempia ja avain asemassa ovat tuotannon eri osa-alueiden ja resurssien oikeanlainen hallinta.

– Viestintä ja mainonta on muuttunut yhä monikanavaisemmaksi. Olen vakuuttunut, että laadusta tinkimättä tapahtuva kokonaisuuksien hallinta tulee olemaan mainostajille kasvavassa määrin yhä tärkeämpää. Cocoassa minua kiehtoo erityisesti tarinallinen sekä tuotannollinen laatu ja monipuolisuus, mikä on poikkeuksellista pohjoismaalaisella tasolla. Tästä hyvänä esimerkkinä on, että yhtiö palkittiin visuaalisten tehosteiden kategoriassa vuoden parhaana Voitto- mainoselokuvakilpailussa, Waaralinna toteaa.

Cocoan osaaminen kattaa niin audiovisuaalisen suunnittelun, tuotannon, jälkituotannon, efektien kuin myös äänen tuottamisen, vastaten Waaralinnan visiota nykyaikaisesta mainos- ja sisällöntuotantoyhtiöstä. Lisäksi tytäryhtiöiden Boutique Animationin ja Flc Helsingin tarjoama animaatio- ja kuvankäsittely mahdollistavat yhä laajemman osaamisen mainostajille.

– Tavoitteenani on sparrata kollegoita omalla kokemuksellani ja tunnistaa mahdollisuuksia yhdessä asiakkaiden kanssa samalla, kun toimin vastaavana tuottajana. Henkilökohtaisesti olen innoissani, että pääsen mukaan osaksi näin kattavalla osaamisella varustettua tiimiä. Ammatillisesti tämä on minulle inspiroiva ja luonteva seuraava askel, Waaralinna taustoittaa.

Cocoan toimitusjohtaja Anton Molander korostaa jatkuvan kehittymisen tärkeyttä:

– Alusta asti meille oli selvää, että haluamme rakentaa yhtiön, jossa voi kehittyä ja joka samalla elää ajassa. Määrätietoinen panostuksemme eri tuotannon osaamisalueisiin mahdollistavat tämän. Niko tuo meille kokemusta ja laajaa osaamista yhdistettynä kansainväliseen verkostoon. Olemme erittäin iloisia saadessamme hänet mukaan tiimiimme, Molander toteaa.

Work